Suomen Henkilöstöasiantuntijat – Kumppanisi kasvun matkalla

Suomen Henkilöstöasiantuntijat on vuonna 2017 perustettu henkilöstöpalvelualanyritys, joka on keskittynyt henkilöstövuokraukseen ja rekrytointiratkaisuihin. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä viisi henkilöä, joista kolme on yrityksen osakkaita. Yrityksen toimitusjohtaja Anu ja myyntipäällikkö Heikki kävivät esittäytymässä Kasvubuustajille.

Jo yritysesittelyn yhteydessä välittyi Anun aito halu auttaa toisilleen sopivia yrityksiä ja työntekijöitä kohtaamaan sekä hänen pyrkimyksensä luoda yritykseensä ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä ilmapiiri. 

Anun innostava esitys ja halu kehittyä saivat meidät kolme Kasvubuustajaa, Emman, Hennan ja Satun innostumaan juuri Suomen Henkilöstöasiantuntijoiden auttamisesta. Meillä kolmella on monipuolinen osaaminen ja tausta sekä erilaiset näkökulmat ja lähestymistavat asioihin, mistä ajattelimme Suomen Henkilöstöasiantuntijoiden hyötyvän.

Tuumasta toimeen

Teimme esittelyn meidän ryhmästä Anulle ja sovimme ensimmäisen tapaamisen Suomen Henkilöstöasiantuntijoiden tiloihin. Tapaamiseen päätimme varustautua avoimin mielin, emmekä antaneet aikaisemmin kuulemamme yritysesittelyn kahlita liiaksi ajatteluamme ja tulevan yhteistyön suuntaa. 

Henkilöstöasiantuntijoiden toimistossa meitä odottikin kodikas tunnelma, kahvipannu porisemassa ja Heikki herrasmiehenä ottamassa meidän takkejamme naulakkoon. Palaveriin osallistui Kasvubuustajien lisäksi koko Jyväskylän toimipaikassa työskentelevä tiimi eli Anu, Heikki sekä Markukset, jotka molemmat toimivat henkilöstöasiantuntijan tehtävässä. Kahvittelun lomassa kyselimme tiukkoja kysymyksiä nelikolta kaivaen esiin todelliset haasteet. Palaverin päätteeksi sovimme, että olemme uudestaan yhteydessä, kun olemme saaneet määriteltyä tavan, jolla lähdemme kartoittamaan palveluprosessin takana olevia toimintamalleja. 

Pohdimme keskenämme palaverin antia kerran, jos toisenkin. Sopivaa etenemistapaa tuumatessamme tarkensimme vielä mieltä askarruttavia asioita Henkilöstöasiantuntijoilta puhelimitse. Lisäksi perehdyimme toimialaan yleisesti tutustumalla henkilöstöpalvelualalla toimivien yritysten palveluihin ja toimintamalleihin. Lopulta päädyimme ehdottamaan Anulle henkilöstön ajatuksia kirkastavaa kehittämispäivää, johon henkilöstöasiantuntijat tarttuivat rohkealla ja avoimella mielellä.   

Oivallusten iltapäivä

Kehittämisiltapäivän järjestimme Kasvubuustaajien koulutustilassa. Ajattelimme tutuista työympyröistä irrottautumisen ruokkivan kehittämismielistä asennetta. Kehittämisiltapäivän kantavana voimana toimivat henkilöstöasiantuntijat ja me Kasvubuustaajat pysyttelimme sivuroolissa pohdintoja virittäen ja tilannetta ohjaten. Tavoitteenamme oli auttaa Henkilöstöasiantuntijoita työstämään asioita itse tarvitsemiensa vastausten löytämiseksi. Iltapäivän aikana henkilöstöasiantuntijat pääsivät pysähtymään yrityksensä työvoiman vuokrauspalvelua ja asiakkuuksia koskevien mietteiden äärelle. Suunnittelemiemme tehtävien avulla kukin sai kertoa muille omia näkemyksiään ja toisaalta koko työtiimi tavoitteli yhteistä säveltä käsiteltäviksi valitsemiemme asioiden osalta. Lisäksi yrityksen väki pääsi etsimään toiminnallisten harjoitusten kautta avointa ja vastaanottavaista mieltä sekä sai virikettä oman työtiimin “tilan” huomaamiseen. Myöskään virkistävän kahvin voimaa ei iltapäivän aikana unohdettu. Iltapäivän päätteeksi vaikutti siltä, että henkilöstöasiantuntijat olivat päässeet mukavasti yhteiselle kartalle käsiteltyjen asioiden suhteen. Meidän Kasvubuustaajien mielestä kehittämisiltapäivä oli mukava ja opettavainen tapa auttaa eteenpäin pyrkivää yritystä.

Meidän on tarkoitus jatkaa yhteistyötä henkilöstöasiantuntijoiden kanssa vielä toisen projektin verran.

Blogin kirjoittivat yhteistyössä Emma-Karoliina Hytönen, Satu Leppänen ja  Henna Takala

Kasvubuustaaja

Yksi kommentti artikkeliin ”Suomen Henkilöstöasiantuntijat – Kumppanisi kasvun matkalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.